Bakker vertelt: "We wilden heel graag aantrekkelijk voetbal spelen"

Ajax werd dit seizoen voor het eerst in jaren landskampioen. De Amsterdammers begonnen het seizoen met een nieuwe coach: Suzanne Bakker.

Bakker kwam vorige zomer over van de beloftenploeg van de Amsterdammers. Met haar staf en selectie besprak ze haar doelen voor het seizoen: "Daar kwam naar voren dat we graag prijzen willen pakken, maar dat we het wel heel erg wedstrijd voor wedstrijd willen bekijken", blikt de coach terug bij Ajax TV. "We wilden heel erg de focus op de eerstvolgende wedstrijd."

"Dat hebben we eigenlijk het hele jaar gedaan. Dag in, dag uit hebben we op die manier gewerkt", aldus Bakker. "We wilden heel graag aantrekkelijk voetbal spelen. Dan ga je in gesprek over wat dan aantrekkelijk is. Dominant, daar staat Ajax ook om bekend. Maar ook individuele acties maken, we willen het publiek vermaken. Dat zijn allemaal invullingen die we samen met de speelsters hebben gemaakt. Daar vallen we dan elke keer op terug, ook halverwege het seizoen. Door dat regelmatig met elkaar door te nemen, hebben we de koppies dezelfde kant op gehouden", besluit de coach van de landskampioen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand