'Bakker toch niet naar Italië', Ajax-coach heeft wel 'wat contacten'

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Suzanne Bakker wordt toch niet de nieuwe coach van Juventus. De huidige trainster van Ajax stond volgens geruchten bovenaan het lijstje van de Italiaanse club in de zoektocht naar de opvolger van Joe Montemurro.

Volgens JuventusNews24.com heeft de ploeg uit Turijn de naam van Bakker geschrapt. Juventus zou liever geen 'internationaal profiel' voor de groep zetten, om zo herhaling van de dynamiek onder Australiër Montemurro te voorkomen. Ook twijfelt de club of de speelstijl van Bakker in Italië past. Daardoor is er doorgeschakeld. Juventus lijkt zich nu meer te richten op een trainer afkomstig uit het mannenvoetbal.

Bakker moet na dit seizoen vertrekken bij Ajax, haar aflopende contract wordt niet verlengd. De coach heeft nog geen nieuwe club, zo vertelde ze deze week. "Ik weet nog niet wat ik ga doen. Er zijn wel wat contacten. In de vrouwenvoetbalwereld is die periode altijd wat later dan in het mannenvoetbal, zo merk ik. Er zijn wel contacten, maar dat laat ik bij mijn zaakwaarnemer. Of dat vanuit Nederland of internationaal is? Daar ga ik voor de rest geen uitspraken over doen."

Lees meer:
0 reacties