Bakker tevreden: "Geeft je als technische staf een fijn gevoel"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Ajax heeft ook ook de derde wedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Suzanne Bakker was op sportcomplex de Toekomst met 5-0 te sterk voor KAA Gent.

Bakker keek na afloop met een positief gevoel terug op de overtuigende zege. "We waren dominant en hebben veel op de helft van de tegenstander gespeeld", zegt ze op het digitale thuis van Ajax.

"We hebben veel kansen gecreëerd en daar vijf keer uit gescoord, dus ik ben tevreden", aldus Bakker. Ze is van mening dat de Amsterdammers nog wel meer goals hadden kunnen scoren.

"We hebben misschien wel vijftien kansen gehad en daar scoren we er vijf van. Dat percentage mag dus omhoog, maar ik vind het voornamelijk heel positief dat we zoveel kansen creëren", geeft de coach aan.

Bakker is tevreden over de voorbereiding tot dusver: "Ik kijk met een goed gevoel terug op de afgelopen vier weken. De meiden zijn erg gretig en leergierig en de dingen waar we op trainen proberen ze toe te passen in de wedstrijden. Dat geeft je als technische staf een enorm fijn gevoel."

Met Ajax werkt ze toe naar de UEFA Women's Champions League-wedstrijd tegen het Zweedse Kristianstads. "Komende week komen de internationals terug en dan zijn we weer helemaal compleet. We zijn erop gebrand om deze wedstrijd te winnen", aldus Bakker.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand