Bakker reageert op reconstructie: "Heeft wel iets met me gedaan"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Het is een heftige periode voor Suzanne Bakker. Begin deze maand maakte Ajax bekend na dit seizoen niet met haar verder te gaan, eind vorige week volgde er in het NRC een reconstructie.

Daarin kwam Bakker naar voren als te rechtlijnig en iemand die niet goed overweg kan met haar stafleden. Ook zou het inlevingsvermogen van de coach al een aantal keer tekort hebben geschoten. Het liet Bakker niet koud. "Toen ik dat las, heeft dat wel iets met me gedaan", erkent de coach in het Noordhollands Dagblad.

"Het was een nieuwe situatie waar ik mee om moest gaan. Ik ging erover nadenken, maar dacht al heel snel: hier heb ik geen invloed op, het is maar de mening van mensen. Hup, wegzetten", aldus Bakker, die met Ajax in de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League staat. Die Europese prestaties zouden haar kunnen helpen met de zoektocht naar een nieuwe club.

Maar daar is Bakker 'eigenlijk nog totaal niet mee bezig', zo geeft ze aan. "Mijn manager houdt zich bezig met eventuele interesse, maar ik wilde me focussen op de wedstrijden. We hadden nog vijf hele mooie maanden en we hebben januari in ieder geval heel mooi afgesloten."

Lees meer:
0 reacties