Bakker over Yohannes: "Voor zover ik weet geen definitieve keuze"

Lily Yohannes (Ajax) in de wedstrijd tegen Chelsea
Lily Yohannes (Ajax) in de wedstrijd tegen Chelsea Foto: © BSR Agency

Lily Yohannes is opgeroepen voor de Verenigde Staten. De 16-jarige middenveldster van Ajax maakt deel uit van de selectie voor de SheBelieves Cup. Dat wil echter niet zeggen dat Yohannes, geboren in Amerika, maar al jarenlang wonend in Nederland, een definitieve keuze heeft gemaakt wat betreft haar interlandcarrière.

Dat vertelt Ajax-coach Suzanne Bakker bij de NOS. "Ik wist daarvan, dat ze zou worden opgeroepen. Fantastisch voor haar. Ik bespreek het wel met haar, als ik dingen hoor. Het enige advies dat ik haar heb gegeven is: ga het ervaren, je bent nog zo superjong. En volg je gevoel."

Haar oproep voor 'Team USA' heeft geen consequenties. Speelsters tot 21 jaar kunnen overstappen naar een ander land, al zijn daar wel bepaalde regels en voorwaarden aan verbonden. Op deze manier kan Yohannes dus kennis maken met de nationale ploeg van Amerika. "Dat is wel de boodschap die ik haar ook geef, ga het gewoon ervaren. Dat is ook de bedoeling van deze club. En voor zover ik weet is dit geen definitieve keuze", aldus Bakker.

Lees meer:
0 reacties