Bakker moet vertrekken bij Ajax: "Europese campagne maskeert veel"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Orange Pictures

Ajax maakte eerder deze week bekend na dit seizoen afscheid te nemen van Suzanne Bakker. De coach beschikt over een aflopend contract en de Amsterdamse clubleiding heeft besloten om deze niet te verlengen.

"Vaak wordt de publieke opinie beoordeeld op basis van prestaties. En die prestaties zijn naar behoren, Europees gezien zelfs zeer mooi. Alleen, het is aan mij uiteindelijk om niet continu in het nu te zitten, maar ook juist verder te kijken waar we naar toe willen", legde Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal, donderdag uit bij Ajax TV. Het Parool komt nu met een beredenering over het aanstaande vertrek van Bakker.

De krant ziet dat de Amsterdammers in de competitie een enorme achterstand hebben op FC Twente (op dit moment tien punten). "Ingewijden stellen dat de Europese campagne veel maskeert. In de entourage van de Champions League, met soms tienduizenden toeschouwers en grote stadions, stijgt Ajax boven zichzelf uit. In de competitie daarentegen lukt het de Amsterdammers lang niet altijd dominant voetbal te spelen", schrijft Bas Soetenhorst.

Het spel onder Bakker baart volgens hem nog meer zorgen dan het puntverlies. "Het scorend vermogen houdt vaak niet over en de ploeg oogt soms kwetsbaar. Dat is niet van vandaag of gisteren; bij de landstitel vorig seizoen kwam het nodige geluk kijken", wordt er gemeld. "Dat past niet bij Kosters streven structureel aan te sluiten bij de beste zestien van Europa. Om dat niveau te bereiken kan Ajax niet afhankelijk zijn van uitschieters in de Champions League. Het zal een rol hebben gespeeld bij het besluit afscheid te gaan nemen van Bakker", besluit Soetenhorst.

Lees meer:
0 reacties