Bakker: "Hebben de kwaliteiten om mee te doen met de Europese top"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Suzanne Bakker is ontzettend trots op Ajax na het bereiken van de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. De coach zag haar ploeg dinsdag in de ArenA met 2-1 winnen van AS Roma.

"We wilden net een bepaalde scenario gaan spelen", vertelt Bakker voor de camera's van Ajax TV. De Amsterdammers stonden op 1-1 tegen AS Roma, terwijl Bayern München op voorsprong kwam tegen Paris Saint-Germain. Met die tussenstand was Ajax uitgeschakeld en dus wilde Bakker ingrijpen. "Maar toen schoot Sherida de bal er in één keer in."

"Ik besef het nog niet helemaal, het moet nog even landen", vervolgt Bakker. "Ik ben zo trots op dit team. Niet alleen op de speelsters, ook op alle stafleden. Dit is zo goed voor het vrouwenvoetbal. Niet alleen voor Ajax, voor heel Nederland. We zitten bij de laatste acht van Europa: wow!"

Ajax treft FC Barcelona, Chelsea of Olympique Lyon in de kwartfinale. Bakker gelooft erin dat het Europese toernooi niet in de volgende ronde hoeft te eindigen: "We hebben de kwaliteiten om mee te doen met de Europese top. We doen niet voor andere teams onder. We hebben een jonge ploeg, maar leeftijd zegt niet altijd wat. Dit team heeft veel kwaliteiten en de jonkies spelen met lef en durf."

"Eerst zeiden we dat we zes wedstrijden zouden gaan genieten, maar er komen er minimaal twee bij. We gaan nu even hard genieten en daarna wacht Telstar", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties