Bakker: "Geweldig om ons te mogen meten met de top van Europa"

Suzanne Bakker langs de lijn
Suzanne Bakker langs de lijn Foto: © BSR Agency

De trots overheerst bij Suzanne Bakker na de uitschakeling van Ajax in de UEFA Women's Champions League. Haar ploeg speelde woensdag met 1-1 gelijk tegen Chelsea en na afloop stond Bakker voor de camera van Ajax TV.

"Ik ben zeker trots. We wilden graag laten zien dat we snelle leerlingen waren ten opzichte van vorige week. Ik denk dat we dat echt hebben laten zien. Er was ook weer een verschil tussen de eerste en de tweede helft, dat we weer stappen hebben gemaakt. Hier op Stamford Bridge, 1-1, tevreden", is het oordeel van de coach.

"Uiteindelijk verlaten we met een opgeheven hoofd de Champions League", geeft Bakker aan. Haar ploeg wilde woensdagavond graag winnen. "We wilden met 1-2 het veld af stappen, daar hebben we ook naar gewisseld. We wilden graag die wedstrijd winnen, daar hebben we alles aan gedaan. Het lukte net niet, maar de kansen waren er zeker", zag ze.

Bakker heeft ook genoten van de wedstrijd op Stamford Bridge en het Europese avontuur van Ajax. "Ik was mij heel erg bewust van deze mooie omgeving en heb genoten van de ambiance. Ik vond ons echt goed spelen. Ik heb met heel veel trots langs de lijn gestaan. Dit was heel bijzonder. Geweldig om ons te mogen meten met de top van Europa. We hebben ons laten zien in Europa, we hebben laten zien dat we mee kunnen doen. Heel bijzonder."

Lees meer:
0 reacties