Bakker duidelijk in aanloop naar beslissend duel: "Moeten killen"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © BSR Agency

Ajax speelt dinsdagavond de allesbeslissende wedstrijd in de UEFA Women's Champions League. Het duel met AS Roma wordt afgewerkt in de Johan Cruijff ArenA en daar is Tiny Hoekstra blij mee.

"Het publiek gaat echt achter ons staan, dat merk je als speelster. We willen laten zien wat we kunnen, zoals we eerder hebben gedaan. Als we ons eigen spel spelen is de kans groot dat we kunnen winnen", zei de aanvalster maandag op de persconferentie.

Ajax ging de groepsfase in als underdog, maar voelen inmiddels dat alle ogen op ze gericht zijn. "We zijn realistisch dat we bij winst door zijn naar volgende ronde. Dat had niemand verwacht, maar we willen nu heel graag doorgaan", aldus coach Suzanne Bakker. "Het zou fantastisch zijn voor Ajax en rest van Nederland. We zijn ons er bewust van dat we geschiedenis kunnen schrijven, maar focussen vooral op hoe we de wedstrijd aan gaan vliegen."

De Amsterdamse ploeg merkt wel dat het niveau in Europa een stuk hoger ligt dan in de Nederlandse competitie. "Op dit niveau moet je veel sneller handelen. We willen dat niveau ook op trainingen steeds aantikken. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen de Europese top. De Champions League geeft mentaal iets extra's", aldus Hoekstra.

Bakker vult aan: "We moeten gaan killen. Op het hoogste niveau moet vijftig procent van de kansen een goal zijn. Dat percentage ligt nu nog lager", is ze duidelijk.

Lees meer:
0 reacties