Bakker blikt vooruit: "Op de achtergrond bezig met nieuw seizoen"

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker Foto: © Pro Shots

Suzanne Bakker staat vanaf komend seizoen aan het roer van het eerste elftal van Ajax. Ze volgt Danny Schenkel op als hoofdtrainer in Amsterdam en daarmee komt een droom uit.

"Zeker. Het was vier jaar geleden al een droom, dat ik bij deze mooie club mocht komen werken. Drie jaar geleden heb ik het nog even aangehaald, met de intentie om ooit in de Eredivisie hoofdtrainer te mogen zijn", reageert Bakker voor de camera van Ajax.

"Eigenlijk twee jaar geleden heb ik gezegd dat ik dan wel graag hoofdtrainer bij Ajax wilde zijn. Die droom komt komend seizoen uit", vervolgt de trainer, die nu nog de leiding heeft over het Ajax Talententeam.

Dat geeft haar veel voldoening: "Ik vind het ontzettend leuk om met de talenten van de toekomst te mogen werken. Zij werken elke dag keihard om beter te worden. Dat geeft ontzettend veel voldoening."

"Je ziet ze grote stappen maken, met als resultaat dat er nu ook een aantal meiden nu ook in Ajax 1 spelen", merkt Bakker op. Voorlopig ligt haar focus op het beloftenelftal, maar: "Op de achtergrond ben je bezig met het nieuwe seizoen."

"Voor je het weet is het juli. Hopelijk gaan we dan richting de Champions League", besluit ze met een lach.

Lees meer:
0 reacties