Bakker blikt terug op 'goed gesprek': "Er was veel emotie bij"

Ajax won dit seizoen de landstitel, maar werd al in de achtste finale uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. FC Twente bleek in dat duel te sterk.

"Daar zit nog ietsje meer lading op, zeker ook nog met het feit dat je al twee keer van ze hebt verloren", blikt trainer Suzanne Bakker bij Ajax TV terug op die wedstrijd. "Die wedstrijd vond ik ons niet zo dominant." Ashleigh Weerden vult aan: "We gingen er wel in met vol vertrouwen. We dachten: 'We hebben d'r een verloren, nu gaan we alles op alles zetten'. Ik denk wel dat we echt hebben gestreden tot de laatste minuten."

"Twente was op dat moment nog te sterk", merkte Weerden. FC Twente won uiteindelijk met 2-1 en ging later nog met de TOTO KNVB Beker naar huis. "Ik vond dat veel speelsters bij ons het niveau niet haalden", oordeelt Bakker. "Bij ons moet iedereen gewoon top zijn, dat was die wedstrijd niet het geval."

Weerden baalde flink van de bekeruitschakeling. "Dit was een prijs die je kon pakken. Dan lig je er best wel vroeg uit. Dat is wel heel jammer. Daardoor kregen we eigenlijk wel nog meer motivatie om voor de landstitel te gaan." Bakker gaat verder: "Ik weet nog goed dat we na die wedstrijd met elkaar een goed gesprek hebben gehad. Met de staf en de speelsters."

"We hebben elkaar toen wel de waarheid verteld, dat was wel nodig. Je verliest drie keer van Twente, wat doet dat met individuen, wat speelde er die wedstrijd. Het waren mooie gesprekken, op een positieve manier, met een positieve gedachte richting de eerstvolgende wedstrijd. Dat gesprek is denk ik heel erg belangrijk geweest voor het verdere verloop van het seizoen", aldus de coach.

In dat gesprek werd er besproken wat speelsters dwars zat, zo vertelt Bakker. "Dat kan iets van een bepaald gevoel zijn bij een speelster. We hebben ook aangegeven: 'uit het gewoon, het is niet fout, maar het zit jou wel dwars. Door het te uiten, ben je ervan af. Dan kunnen speelsters je wellicht helpen'. Er was veel emotie bij, bij speelsters, maar erg waardevol", oordeelt ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand