Azerion nieuwe naamgever Eredivisie: "Grotere zichtbaarheid"

Eredivisie presenteert Azerion als nieuwe naamgevend partner
Eredivisie presenteert Azerion als nieuwe naamgevend partner Foto: © FlowSports

Azerion is vanaf heden de nieuwe naamgever van de Vrouwen Eredivisie. Het bedrijf wil structureel de aandacht voor het vrouwenvoetbal vergroten om uiteindelijk te zorgen voor volle stadions.

"Nadat wij vorig jaar als partner betrokken raakte bij Fortuna Sittard, hadden wij meteen de wens om zo snel mogelijk te beginnen met een vrouwenteam. Dat gaat komend seizoen al deelnemen aan de Vrouwen Eredivisie", vertelt Atilla Aytekin, CEO van Azerion, aan SportNext.

Hij vervolgt: "Bij de voorbereidingen en licentieaanvraag kwamen we in contact met de KNVB. Toen zij een paar maanden geleden aangaven dat een partnership met de Vrouwen Eredivisie opportuun werd omdat Pure Energie zou stoppen als naamgever, werden wij direct enthousiast."

Het media- en entertainmentbedrijf heeft een groot aantal digitale en online platformen met een enorm bereik. "Door die zichtbaarheid via alle online content, op websites, via apps en social media, kunnen wij een hele goede partner zijn om de aandacht voor het Nederlandse clubvoetbal voor vrouwen nog meer te laten toenemen", aldus Aytekin.

"Natuurlijk hoort er een geldbedrag bij dat de KNVB zal investeren in vrouwenvoetbal", weet de CEO. "Waar wij in onze plannen aan de KNVB een commitment voor hebben gegeven is om buiten het geld om die grotere zichtbaarheid te realiseren. Hoe zichtbaarder je bent, hoe interessanter je wordt voor andere sponsors."

Hij gaat verder: "Daardoor is er voor clubs meer geld om verder te professionaliseren, goede spelers aan te trekken én vast te houden en hogere salarissen te betalen. Waarmee uiteindelijk de competitie weer aantrekkelijker en zichtbaarder wordt. Het is een wisselwerking die elkaar gaat versterken."

Uiteindelijk wil het bedrijf de Azerion Vrouwen Eredivisie in de top drie van Europese competities neerzetten. "Het is niet voor niets dat wij bij Fortuna de komst van het vrouwenteam hebben bevorderd. Dat de club de Belgische international Tessa Wullaert (29), onlangs uitgeroepen tot de profvoetbalster van het jaar in België, gestrikt heeft voor het nieuwe team heeft veel opzien gebaard. Dat is de weg die we inslaan", aldus Aytekin.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand