Azerion Eredivisie blijft achter: "De lat moet omhoog, en snel"

Wielle Douma van ADO in duel met Telstar speelster Chelly Drost
Wielle Douma van ADO in duel met Telstar speelster Chelly Drost Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard en Telstar traden deze zomer toe tot de Azerion Eredivisie, maar Iwan van Duren vraagt zich af het de competitie sterker maakt. De journalist denkt dat de kloof tussen de Eredivisie en de andere Europese competities alleen maar groter wordt.

"De Eredivisie moet gewoon beter", constateert Iwan van Duren op Voetbal International. "De licentie-eisen moeten worden verscherpt. Twee speelsters met 55 procent van het minimumloon in de selectie als voorwaarde, vertelt eigenlijk het hele verhaal. Dat is veredeld amateurvoetbal. De lat moet omhoog, en snel. Wie weet dat ook bij de vrouwen nu flinke bedragen betaald gaan worden vanuit de UEFA bij Europese prestaties, snapt dat tevreden achterover hangen over de leuke, eigen competitie dodelijk is."

"De topclubs hebben meer weerstand nodig", gaat de journalist verder. "Er zijn te veel wedstrijden waarin de enige vraag is hoe vaak Ajax en FC Twente gaan scoren. De enige echte meetmomenten zijn de wedstrijden van onze clubs in Europa. Want hoe leuk het ook is dat Telstar en Fortuna Sittard de competitie hebben aangevuld, het echte meetmoment voor de Eredivisie zijn de Europese ontmoetingen."

"Het is lang geleden dat we daar ook positieve berichten over konden brengen. Meteen ook een van de redenen dat de KNVB de Champions League-finale naar Eindhoven haalde, onderstreept directeur Gijs de Jong namens de bond: ‘Het is belangrijk om nu ook in het clubvoetbal stappen te zetten, zodat bijvoorbeeld de Eredivisie Vrouwen kan groeien naar het niveau van de grote Europese vrouwencompetities", aldus Van Duren.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand