AZ stunt opnieuw tegen Fortuna: Floor Spaan wederom matchwinner

Floor Spaan (AZ) juicht na een goal tegen Fortuna Sittard
Floor Spaan (AZ) juicht na een goal tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

AZ heeft zaterdag drie punten gepakt op bezoek bij Fortuna Sittard. In Limburg was het Floor Spaan die voor de beslissing zorgde: 0-1.

Daarmee lijkt deze wedstrijd op de eerdere ontmoeting tussen beide partijen eerder dit seizoen. Op het AFAS Trainingscomplex won AZ in december vorig jaar ook met 1-0 door een treffer van Spaan. In het Fortuna Sittard Stadion golfde het spel flink op en neer.

Fortuna en AZ kregen allebei kansen. De ploeg van coach Roger Reijners leek na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong te komen na een rake vrije trap van Alieke Tuin, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zodoende stond het na 45 minuten spelen 0-0.

In de tweede helft was het in de 76e minuut raak. Desiree van Lunteren verrichte goed werk en zij vond vervolgens Spaan, die de 0-1 maakte. De 20-jarige aanvalster tekende zo voor haar achtste treffer van het seizoen en werd zodoende matchwinner. AZ pakt door de zege voor de tweede wedstrijd op rij punten, na vorige week gelijk te hebben gespeeld tegen FC Utrecht. Fortuna Sittard gaat voor het tweede weekend op rij onderuit.

Scoreverloop:
77' 0-1
Floor Spaan

Opstelling Fortuna Sittard: Lemey, Tuin, Pedersen, Knol, Ólafsdóttir Grós (81' Van Koot), Antonsdóttir, Teulings, Delacauw, Huizenga, Wullaert, Hulst

Opstelling AZ: Liefting, Mol, Woons, Stoop, Blom, Colin, Van Bentum (69' Op de Weegh), De Vette, Boukakar (69' Van der Most), Spaan (86' De Ridder), Van Lunteren (90+' Kruijthof)

Lees meer:
0 reacties