AZ strikt negentienjarig talent: "Erg blij met het vertrouwen"

Bo van de Weegh in actie tegen Feyenoord
Bo van de Weegh in actie tegen Feyenoord Foto: © Pro Shots

Bo op de Weegh heeft haar eerste profcontract getekend. De negentienjarige buitenspeelster heeft haar handtekening onder een verbintenis tot medio 2025 in Alkmaar gezet, zo valt te lezen op de clubwebsite.

Van de Weegh kwam vorig seizoen over van VV Alkmaar, dat door AZ werd vervangen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op 8 september 2023 maakte ze haar debuut voor AZ en vooralsnog speelde ze in zeventien competitiewedstrijden mee.

''Ik ben erg blij met het vertrouwen dat ik krijg van de club'', reageert Op de Weegh. ''Het huidige seizoen heb ik als zeer positief ervaren. We hebben ons namelijk goed ontwikkeld als team en de resultaten worden steeds beter. Onze trainingen zijn van hoog niveau en daar worden we als ploeg ook beter van.''

''Sinds mijn overstap van VV Alkmaar, heb ik me enorm ontwikkeld en ik leer veel bij AZ", gaat ze verder. "Van het niveau op de trainingen, tot de kennis van coaches, fysiektrainers en topsportbegeleiding. Deze omgeving helpt mij om het beste uit mezelf te halen. Het komende seizoen wil ik een vaste waarde worden en constanter presteren. Daarnaast wil ik ook mijn bijdrage aan het team vergroten, zodat we uiteindelijk meer wedstrijden gaan winnen."

Ook Technisch Manager Stefanie van der Gragt is blij met de verbintenis. "Bo is een jonge, talentvolle speelster. We zien veel potentie in haar. Ze heeft alle voorwaarden om zich op de juiste manier te kunnen ontwikkelen en een positieve impact te kunnen hebben op het eerste elftal."

Lees meer:
0 reacties