AZ strikt keeperstrainer: "Die combinatie vind ik interessant"

Het logo van AZ in het stadion
Het logo van AZ in het stadion Foto: © Pro Shots

AZ heeft Edwin Keizer aangewezen als keeperstrainer van de vrouwentak. Het aflopende contract van Keizer in Alkmaar is verlengd en nu wordt zijn takenpakket uitgebreid met een rol bij de vrouwen van de Alkmaarders.

Keizer was twee seizoenen stagiair bij de AZ Jeugdopleiding, waarna hij vorig jaar zijn eerste contract kreeg. Hij richtte zich met zijn keeperstrainingen al op de leeftijden van de AZ Voetbalschool tot en met de Onder 14. Ook was hij eerder assistent-trainer bij AZ Onder 15 en AZ Onder 13. De komende jaargang wordt hij – naast zijn huidige werkzaamheden – ook betrokken bij de vrouwentak.

Zo gaat hij trainingen verzorgen voor de doelvrouwen van zowel het eerste team als de talenten binnen de jeugdopleiding van de vrouwentak. "Naast het opleiden van jong talent ga ik aankomend seizoen met AZ ook bij een team werken dat uitkomt in de Eredivisie", reageert Keizer op de clubwebsite. "Die combinatie vind ik interessant. Het afgelopen seizoen was fantastisch."

"Zo heb ik onder meer mijn UEFA B-opleiding afgerond en veel geleerd over het hoofdtrainerschap. Door die kennis zie ik het voetbal vanuit het grotere geheel, waardoor ik keepers nog beter kan begeleiden in hun samenwerking met het team", aldus Keizer. AZ stelde eerder Jeffry Moolenaar aan als trainer van AZ Onder 15, Gianni de Rudder als trainer van Jong AZ en Lotte Winder als coach van AZ Onder 17.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand