AZ stelt hoofdtrainer en HJO aan en maakt speellocatie bekend

Mark de Vries
Mark de Vries Foto: © Orange Pictures

De overname van VV Alkmaar door AZ krijgt steeds meer vorm. Vrijdagmiddag tekende Mark de Vries een éénjarig contract als hoofdtrainer van AZ, tot medio 2024.

Oud-prof De Vries is sinds de zomer van 2021 hoofdtrainer van VV Alkmaar. Daarnaast is Mitchell Meijer aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding van de hernieuwde vrouwenvoetbalafdeling. Hij heeft een driejarige overeenkomst bereikt met de club uit Alkmaar.

AZ heeft ook de speellocatie bekendgemaakt. Het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer zal het decor vormen voor de wedstrijden van het eerste elftal, terwijl de jeugdteams actief blijven in Alkmaar bij AFC'34. Dit betreft de Beloften, de MO17 en de MO15.

"Qua werkwijze willen we het op dezelfde manier gaan aanpakken als we reeds doen binnen de AZ Jeugdopleiding en waar we bekend om staan. Dat houdt in dat we veel speelsters uit de regio de kans willen bieden om zich te ontwikkelen tot professioneel voetbalster", geeft algemeen directeur Robert Eenhoorn aan op de website van de Alkmaarders.

"We zijn blij dat we steeds meer contouren kunnen geven aan de AZ Vrouwen-afdeling binnen de club met het nieuwe seizoen in zicht. Op korte termijn wordt ook meer duidelijk over de invulling van het hoogste vrouwenteam", aldus Eenhoorn.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand