AZ-speelster Maudy Stoop krijgt complimenten: "Dat is een voorbeeld"

Maudy Stoop (AZ) aan de bal in de wedstrijd tegen Ajax
Maudy Stoop (AZ) aan de bal in de wedstrijd tegen Ajax Foto: © BSR Agency

AZ heeft dit seizoen grote stappen gezet, zo vindt trainer Wouter de Vogel. De speelsters hebben zich ontwikkeld, zo ook Maudy Stoop.

"Een voorbeeld van een speelster die zich dit seizoen fantastisch heeft ontwikkeld is centrale verdediger Maudy Stoop. Zij is gegroeid in haar rol", deelt De Vogel in het Noordhollands Dagblad een compliment uit. "Haar intrinsieke motivatie en haar topsportbeleving is een voorbeeld van hoe we het bij AZ willen zien. Zij haalt daarmee de norm voor die we als team willen neerzetten."

Stoop zelf is ook tevreden over haar ontwikkeling: "Ik ben heel blij met hoe het nu gaat. Elke speelster heeft haar eigen ontwikkelpunten en is daar individueel veel mee bezig. Bij mij lag de aandacht bij het positioneren tijdens het verdedigen, bijvoorbeeld bij voorzetten vanaf de zijkant."

"Op dat vlak heb ik de meeste stappen gemaakt", vindt de verdedigster. "Ook het neerzetten van mijn teamgenoten voor mij gaat inmiddels naar tevredenheid. De keuzes die ik maak aan de bal was al een sterk punt van me, maar ook daar heb ik me verder in ontwikkeld", aldus de 20-jarige Stoop.

Lees meer:
0 reacties