AZ neemt jeugdinternational over van PSV: "Het voelt supergoed"

Het logo van AZ in het stadion
Het logo van AZ in het stadion Foto: © Pro Shots

AZ heeft Jasmijn van Uden mogen verwelkomen als tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. De 18-jarige middenveldster komt over van PSV, waar ze afgelopen jaar in het beloftenteam speelde.

Van Uden heeft haar handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. De jeugdinternational van Oranje, die ook nog kans maakt op deelname op het EK Onder 19 van aankomende zomer, begon haar carrière bij KFC en stapte in het seizoen 2022/23 over naar Jong PSV.

Nu gaat Van Uden dus voor haar kans in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Het voelt supergoed om mijn contract hier te tekenen. Ik ben erg trots en blij om weer dichter bij huis te voetballen en om bij AZ in de Eredivisie aan te sluiten", zegt de middenveldster op de website van haar nieuwe club.

"Ik denk dat ik me daar als mens, maar ook als voetballer heel erg heb kunnen ontwikkelen", blikt Van Uden terug op haar tijd in Eindhoven. "Ik heb veel speelminuten gemaakt en natuurlijk als hoogtepunt het kampioenschap behaald. Ik heb heel veel zin in het komende seizoen en ik hoop veel speelminuten te maken bij AZ", zo klinkt het.

Lees meer:
0 reacties