AZ neemt afscheid van vijf speelsters: "Bedankt en veel succes"

De speelsters en staf van AZ na de laatste wedstrijd van het seizoen
De speelsters en staf van AZ na de laatste wedstrijd van het seizoen Foto: © BSR Agency

AZ heeft het seizoen zaterdag afgesloten met een nipte nederlaag. Op het AFAS Trainingscomplex scoorde SC Heerenveen in de blessuretijd de winnende: 1-2. Bij de Alkmaarders werd er na het duel afscheid genomen van vijf speelsters.

Annemiek Kruijthof, Isa Dekker, Kim Smal, Sanne Peereboom en Yaël Mollink gaan de club verlaten nu het seizoen is afgelopen. De 24-jarige Kruijthof tekende afgelopen zomer in Alkmaar, ze kwam over van Telstar. In totaal kwam de middenveldster dit seizoen zeventien keer in actie, waarvan het overgrote deel als invalster.

Dekker kwam over van het Belgische KAA Gent. De 21-jarige aanvalster speelde negentien competitiewedstrijden mee, waarin ze tweemaal scoorde. Verdedigster Smal verhuisde met een groot deel van VV Alkmaar mee naar AZ, maar was dit seizoen vooral reservespeelster. Ook Peereboom (19) maakte de overstap van VV Alkmaar naar AZ. De aanvalster viel dit seizoen tien keer in bij de Alkmaarse club.

Verdedigster Mollink (20) stapte ook van VV Alkmaar over naar AZ. De 20-jarige verdedigster speelde dit seizoen elf duels in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "AZ dankt Annemiek Kruijthof, Isa Dekker, Kim Smal, Sanne Peereboom en Yaël Mollink voor hun inzet voor de club en wenst hen veel succes in hun verdere carrière", zo meldt de club.

Lees meer:
0 reacties