AZ komt met contractnieuws: "Denk dat hij van waarde zal zijn"

Femke Liefting, Edwin Keizer en Netty Booms bij AZ
Femke Liefting, Edwin Keizer en Netty Booms bij AZ Foto: © BSR Agency

AZ heeft dinsdag de contracten van Kelvin Jansen en Edwin Keizer verlengd, zo meldt de Alkmaarse club vrijdag via de officiële kanalen. Op het AFAS Trainingscomplex ondertekenden beiden een nieuwe verbintenis tot medio 2025 en 2026.

Jansen is momenteel assistent-trainer bij AZ en daarnaast ook assistent bij AZ Onder 16. Vanaf komend seizoen zal hij zich volledig gaan richten op de vrouwentak. "Ik ben heel blij met deze contractverlenging", zegt hij. "Dit is een blijk van waardering voor het werk dat ik het afgelopen jaar heb geleverd. Het is fijn dat er bij deze club kansen en ontwikkelmogelijkheden zijn als je hard werkt en je elke dag blijft inzetten."

"Het is fijn dat Kelvin zijn contract heeft verlengd", zo reageert Stefanie van der Gragt. "Vanaf het eerste moment had hij direct een goede klik met het team en heeft zijn rol goed ingevuld. Het geven van trainingen en tactiek zijn aspecten waarin hij uitblinkt. Aankomend seizoen gaat hij zich volledig richten op zijn taken als assistent-trainer bij AZ. Daar zijn wij erg blij mee, en ik denk dat hij van waarde zal zijn voor het team en de staf."

Keizer is keeperstrainer in de staf van Wouter de Vogel, die recent ook bijtekende. "Ik ben erg blij om mijn contract te verlengen. Hier heb ik hard voor gewerkt", zegt Keizer. "Mijn ambitie is om een keeper van AZ in het Nederlands Elftal te krijgen. Dat kan zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn. Bij de jeugd van de mannen hebben we een goede structuur gecreëerd waar we elke dag mee aan de slag gaan."

"Nu streef ik ernaar om deze structuur nog verder te ontwikkelen, zodat de keepers nog vaardiger worden en het spel beter leren lezen. Door ook de vrouwelijke keepers van jongs af aan te trainen volgens de visie van AZ, gaan we ook daar structureel goede sluitposten opleiden", aldus Keizer.

Van der Gragt: "We zijn heel blij dat Edwin bij ons blijft. Hij is al langer bij AZ en kent de club goed. Afgelopen seizoen hebben we gezien dat hij een goede klik heeft en dingen goed kan overbrengen. Dat zie je ook aan de ontwikkelingen van de keepsters. We zijn hartstikke tevreden met zijn werk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand