AZ heeft 'totale off-day' tegen Ajax: "We waren overal te laat"

Desiree van Lunteren (AZ) in actie tegen Ajax
Desiree van Lunteren (AZ) in actie tegen Ajax Foto: © BSR Agency

AZ had donderdagavond een 'totale off-day' tegen Ajax, zo oordeelt Desiree van Lunteren. Met de Alkmaarders verloor de captain met 3-0 op bezoek in Amsterdam.

"Als je de wedstrijd hebt gezien, dan kun je zien dat we een totale off-day hebben gehad", begint Van Lunteren haar verhaal bij ESPN. "We waren overal te laat. Gewoon niet het AZ dat we de laatste wedstrijden zijn geweest. Het was niet goed genoeg. Of ik dat voelde aankomen? Dat niet, maar op een gegeven moment voel je het wel in de wedstrijd."

"Ik denk niet dat dat iets te maken heeft met afgelopen zaterdag", doelt Van Lunteren op de botsing tussen Femke Liefting en Chasity Grant, waardoor het duel werd gestaakt. "Het gaat naar omstandigheden goed met Femke. Op een gegeven moment moet je de knop voor jezelf omzetten. Met de gedachte dat het goed gaat, moet het ook goed zijn. Ik denk dat we dat wel om hadden gezet als team, alleen we hebben echt een off-day gehad."

De AZ-captain speelde zaterdag een grote rol na de botsing. Van Lunteren rende heen en weer om hulp te halen en bekommerde zich ook om de ouders van Liefting. "Het verbaasde me wel dat ik zoveel moest regelen. Ik denk dat de mensen eromheen best wel wat meer actie hadden kunnen ondernemen. Maar het maakt niet uit, als het maar geregeld is. Als ik dat moest doen, dan is dat dan."

"Er waren wel wat specialisten aanwezig, het was niet helemaal ik. Maar het zou fijn zijn als de volgende keer iedereen net iets scherper is. Het is allemaal goed afgelopen, met Femke gaat het ook goed, dat is het belangrijkste", aldus Van Lunteren. Of het een traumatische ervaring was voor AZ? "Ik denk dat het wel weer schrikken was. Dat ze begon te shaken, ik denk dat er daardoor ook paniek bij ons was en bij de speelsters van Ajax. Dat was schrikken. Ook wat we begin van het seizoen mee hebben gemaakt met Mark (de Vries, red.), dat was voor iedereen even schrikken."

Lees meer:
0 reacties