AZ doet zaken met PSV: "Nummer '10' waar echt heel veel in zit"

Kealyn Thomas aan de bal namens PSV
Kealyn Thomas aan de bal namens PSV Foto: © BSR Agency

AZ heeft Kealyn Thomas overgenomen van PSV. De 19-jarige middenveldster heeft een contract tot de zomer van 2026 getekend in Alkmaar.

Eerder verruilde ook Jasmijn van Uden (Jong) PSV voor AZ. Thomas speelde sinds het seizoen 2020/21 voor de Eindhovenaren. In oktober vorig jaar debuteerde ze in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Sindsdien speelde Thomas elf wedstrijden op het hoogste niveau.

Thomas kan naar eigen zeggen niet wachten op haar kans bij AZ: "Het voelt super. Je droomt er als klein meisje al van om een contract te tekenen en de Eredivisie in te gaan", zegt ze op de website van de Alkmaarders. "Ik heb veel minuten in de beloftencompetitie gemaakt, en daar heb ik me erg ontwikkeld. Ik hoop nu minuten te gaan maken in de Eredivisie en belangrijk te zijn voor het team."

Stefanie van der Gragt meent dat Thomas goed bij AZ past. "We zijn heel blij met een hele talentvolle, creatieve middenveldster. Een nummer ‘10’ waar echt heel veel in zit. Ze past goed bij onze speelstijl", aldus de technisch manager.

Lees meer:
0 reacties