Aytekin onthult plannen: "Via YouTube uitzendingen verzorgen"

Eredivisie presenteert Azerion als nieuwe naamgevend partner
Eredivisie presenteert Azerion als nieuwe naamgevend partner Foto: © FlowSports

Azerion is vanaf heden de nieuwe naamgever van de Vrouwen Eredivisie. Het bedrijf wil structureel de aandacht voor het vrouwenvoetbal vergroten om uiteindelijk te zorgen voor volle stadions.

Het bedrijf wil ook online de aandacht vergroten. "Wij zullen rondom de wedstrijden vooral online content en video gaan maken en bijvoorbeeld via YouTube uitzendingen verzorgen", vertelt Atilla Aytekin, CEO van Azerion, aan SportNext.

"We willen met dit partnership de hele online journey van de voetbalsters laten zien", vervolgt hij. Ook valt het maken en inzetten van online games onder de overeenkomst met de KNVB.

"Zo hebben we een fanengagement-app die we kunnen inzetten om clubs te ondersteunen, bijvoorbeeld bij de ticketverkoop. Ook voor de competitie gaan we een app ontwikkelen", onthult Aytekin.

De ambities zijn groot: als het aan Azerion ligt komen Nederlandse clubs over drie jaar op zijn minst ver komen in de UEFA Women's Champions League. " Ook moet de Eredivisie breder en groter worden zodat het een nog aantrekkelijkere competitie wordt."

"Komend seizoen hebben we met de komst van Fortuna Sittard en Telstar elf teams in competitie. Uiteindelijk moeten dat 12 clubs worden. En we willen de volle stadions realiseren", aldus Aytekin.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand