Auée 'echt heel zenuwachtig' bij Oranje: "Zat maar te wachten"

Marit Auée (FC Twente) juicht na haar goal tegen Levante
Marit Auée (FC Twente) juicht na haar goal tegen Levante Foto: © Orange Pictures

Marit Auée zat afgelopen interlandperiode voor de eerste keer bij de selectie van de OranjeLeeuwinnen. De 21-jarige verdedigster van FC Twente kijkt terug op een 'heel bijzondere week'.

"Een beetje onwerkelijk nog wel, maar tegelijk heb ik heel nuchter op het trainingsveld gestaan met al die meiden", vertelt Auée aan het Algemeen Dagblad. Voorafgaand haar aankomst in Zeist was de verdedigster 'echt heel zenuwachtig', zo is ze eerlijk. "Ik zat maar te wachten tot ik mocht gaan. Gelukkig kende ik al veel meiden, zowel van Twente als van de Nederlandse jeugdteams."

"Daardoor vond ik snel mijn plekkie. Maar ook de anderen, de grote namen die ik alleen nog kende van tv, heetten me direct heel fijn welkom", aldus Auée. Tegen België bleef ze op de bank, in de slotfase tegen Engeland mocht ze warmlopen van bondscoach Andries Jonker. "We liepen met z'n vieren warm en één van ons kon nog invallen, om tijd te rekken bijvoorbeeld. Ik zoek altijd mijn ouders op de tribune, maar tussen normaal 2000 mensen op de tribune bij Twente is het makkelijker zoeken dan tussen de 20.000 die er nu zaten."

Van een invalbeurt kwam het niet. "Maar ja, dit is topvoetbal en het gaat om kwalificatie voor de Olympische Spelen, dus er worden niet zomaar minuten gegund. Je hoort mij écht niet klagen, hoor. Op deze manier vond ik het ook al heel mooi om erbij te zijn", aldus de verdedigster, die een van haar shirtjes weggeeft aan zus Maud.

"Haar geef ik één van mijn vier Oranjeshirts, ik heb er twee van beide wedstrijden. Zij kan ook goed voetballen en heeft me vroeger alle trucjes geleerd. Ze speelt nog steeds bij de vrouwen van Dieren en heeft me altijd heel erg gesteund. De andere shirts houd ik nog even. Tot ik er wat meer heb verzameld om weg te geven", lacht Auée.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand