Ashleigh Weerden op haar plek: "Het Ajax-shirt dragen is een droom"

Ashleigh Weerden
Ashleigh Weerden Foto: © Orange Pictures

Ashleigh Weerden maakte deze zomer de overstap van het Franse Montpellier naar Ajax. De buitenspeelster tekende een contract voor twee seizoenen en is op haar plek in Amsterdam, hoewel een buitenlands avontuur ook nog steeds trekt.

De geboren Amsterdamse voetbalde bij CTO Amsterdam toen ze door FC Twente werd aangetrokken. Met deze ploeg werd ze in 2019 kampioen en daarna maakte ze een transfer naar Montpellier. In Frankrijk kreeg ze in haar tweede seizoen te weinig speelminuten en om in beeld te blijven voor Oranje besloot ze dat het tijd was voor een nieuwe stap. Dat werd Ajax.

"Ja, en dat is mijn droomclub", legt ze uit in Het Amsterdams Dagblad. "Als kind zat ik zelf op de tribune naar de Ajax Vrouwen te kijken en nu kreeg ik de kans daar zelf te spelen. De gesprekken voelden ook gelijk goed en ik keerk er direct naar uit om hier aan de slag te gaan. Als geboren Amsterdamse was de cirkel voor mij rond al ben ik nog steeds heel jong en heb nog steeds genoeg ambities, maar het feit dat ik het Ajax-shirt mag dragen is een droom die uitkomt".

Het bevalt haar dan ook uitstekend in de hoofdstad. "Ik werd direct goed opgenomen in de ploeg en ik voel veel vertrouwen vanuit de technische staf", legt Weerden uit. "De trainer is heel duidelijk en weet heel goed waar ze naar toe wil met deze groep, maar is zeker ook een mensen-mens waarin ook het sociale aspect enorm belangrijk is. Er wordt keihard gewerkt, maar er is zeker ook ruimte voor het sociale gebeuren. De sfeer binnen de selectie is dan ook top. Daarnaast voelt het gewoon weer goed om terug te zijn in Nederland met familie en vrienden om mij heen. Ik zat vanaf de eerste dag lekker in mijn vel en heb vooral mijzelf echt weer teruggevonden in Amsterdam. We hebben heel veel goede speelsters in elke linie en de concurrentie is groot, maar op één wedstrijd na heb ik alles gespeeld dus dat doet veel met je vertrouwen".

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand