Ashleigh Weerden: "Kom niet op de club in mijn zondagse kloffie"

Ashleigh Weerden
Ashleigh Weerden Foto: © Pro Shots

Ashleigh Weerden, ook wel bekend als de modebewuste persoon bij Ajax, heeft op haar 24e al een rijke voetbalcarrière achter de rug. Ze heeft gespeeld bij FC Twente, maakte deel uit van de OranjeLeeuwinnen en vertrok vervolgens naar het Franse Montpellier.

"Ik kom niet op de club in mijn zondagse kloffie", vertelt Weerden in gesprek met NOS. "Ik probeer altijd goed voor de dag te komen. Hoewel ik fashion erg leuk vind, weegt dat niet op tegen wat voetbal voor mij betekent."

Weerden kwam in de zomer van 2022 over van het Franse Montpellier, waar ze twee jaar speelde. "Ik denk dat die stap naar het buitenland voor mij wel goed is geweest", zegt ze. "Ik kon daardoor niet alleen als voetballer, maar ook als persoon heel erg groeien."

Vorig seizoen keerde Weerden terug naar de Azerion Vrouwen Eredivisie en maakte de overstap van linksbuiten naar linksback bij Ajax. Hoewel ze een vaste kracht is in het team, is ze al enige tijd niet meer in beeld bij de OranjeLeeuwinnen.

"Ik heb daar wel heel lang mee gezeten, maar uiteindelijk heb je ook maar weinig in eigen hand. Mijn doel bij Ajax was om het vertrouwen terug te winnen en weer plezier te beleven aan het voetbal."

Lees meer:
0 reacties