Samenvatting: Arsenal en Wolfsburg houden het spannend na gelijkspel

Arsenal en VfL Wolfsburg maken allebei nog kans op een plekje in de halve finales van de UEFA Women's Champions League. De eerste kwartfinale tussen de ploegen, gespeeld in het Emirates Stadion, eindigde in 1-1.

Het treffen in Londen betekende een onderonsje tussen meerdere OranjeLeeuwinnen. Bij Arsenal staat Vivianne Miedema onder contract, bij VfL Wolfsburg spelen Dominique Janssen, Lynn Wilms, Jill Roord, Shanice van de Sanden en Joëlle Smits.

Woensdagavond begonnen Miedema, Janssen en Roord in de basis. Laatstgenoemden hadden met VfL Wolfsburg het overmacht in de eerste helft van het duel. Dat leverde na negentien minuten de 0-1 op.

Tabea Wassmuth opende de score namens de Duitse ploeg. De voorsprong uitbreiden, lukte VfL Wolfsburg echter niet. In de tweede helft kwam Arsenal beter voor de dag.

De ploeg kreeg kansen op de gelijkmaker. Ook VfL Wolfsburg was nog dichtbij een doelpunt. De Duitsers troffen in één minuut tweemaal het aluminium. Uiteindelijk kon Arsenal alsnog juichen.

Vlak voor tijd scoorde Lotte Wubben-Moy de gelijkmaker, waardoor de return in Duitsland volgende week ontzettend spannend wordt.

Opstelling Arsenal: Zinsberger, Maritz, Wubben-Moy, Williamson, Catley, McCabe (76' Heath), Little, Wälti, Miedema, Blackstenius, Mead

Opstelling VfL Wolfsburg: Schult, Rauch, Janssen, Hendrich, Wedemeyer, Popp, Oberdorf (90' Blomqvist), Huth, Lattwein, Wassmuth (78' Jonsdottir), Roord (78' Bremer)