"Arrogant Levante heeft ze het bloed onder de nagels vandaan gehaald"

De speelsters van FC Twente en Levante lopen het veld op
De speelsters van FC Twente en Levante lopen het veld op Foto: © Orange Pictures

FC Twente ligt in Spanje zwaar onder vuur. Na een 'onsportieve goal' van Renate Jansen in de de UEFA Women's Champions League-voorronde tegen Levante heeft de Spaanse club een klacht ingediend. Volgens Leon ten Voorde was het gedrag van Levante in die week echter ook niet opperbest.

In de wedstrijd speelde Levante de bal uit na een blessure bij FC Twente. Nadat het spel hervat was, leek FC Twente de bal terug te geven aan Levante. De Spaanse ploeg liet de bal vervolgens een beetje lopen, waarna Jansen de bal onderscherpte en scoorde.

"Heel voetballand was in rep en roer, want vrouwenvoetbal, je weet het... Vrouwen rekken geen tijd, die provoceren niet, die maken geen schwalbes. Als ze pootje haken dan is het per ongeluk, geven ze elkaar meteen de hand, nog net geen knuffel. Dat is allemaal lief en aardig. Niet dus. Renate Jansen heeft de sport echt mede volwassen gemaakt", zegt Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand.

Af en toe moet er een rauw randje zijn, zo vindt hij. Ten Voorde weet echter ook te melden dat er een nuance is: "Die Spaanse ploeg heeft in die week de organisatie daar het bloed onder de nagels vandaan gehaald. Vreselijk arrogant. Ze vroegen om tweehonderd flesjes water, wat je weet dat je niet kunt krijgen. Allemaal onmogelijke eisen. Tweehonderd flesjes water bij een wedstrijd lijkt me wat overdreven", geeft de journalist aan.

"De buschauffeur zeiden ze nooit goedendag. Er is heel veel gedoe geweest over het wedstrijdshirt wat ze allebei aan moesten hebben, of het uitshirt. Alleen maar vervelend. In het veld waren ze heel hautain", weet Ten Voorde. "Ze hebben gejuicht voor de dugout van Twente bij een goal, provoceren. Eerlijk gezegd kan ik mij dan wel voorstellen dat je er op een gegeven moment helemaal klaar mee bent, met die arrogantie."

De speelsters van FC Twente hebben dat meegekregen, zo verwacht de journalist. "Het is een klein wereldje. Zij krijgen echt wel mee van 'die Spanjaarden zijn de hele week al zo vervelend'. Het was de druppel. Nogmaals, ik praat het niet goed, maar ik vond het een heerlijke actie. Met de dingen die ik allemaal gehoord heb: groot gelijk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
Ajax V
14:00
AZ W
za
20/04
PEC Zwolle V
14:00
Telstar W
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand