Arjan Veurink krijgt Engelse eretitel: "Voor mij een erkenning"

Arjan Veurink en Sarina Wiegman
Arjan Veurink en Sarina Wiegman Foto: © BSR Agency

Arjan Veurink, de assistent-bondscoach van Engeland, heeft deze week een eretitel gekregen in Engeland. Hij mag zich vanaf nu 'MBE' noemen. Veurink kreeg die titel voor zijn verdiensten voor het Engelse voetbal. Dat heeft de voetbalbond donderdag bekendgemaakt.

Veurink werd opgenomen in een lijst van buitenlanders die in 2024 een ereprijs in ontvangst mogen nemen. "Ik ben erg trots om deze eer te mogen ontvangen, voor mij een erkenning voor het geweldige werk dat de Lionesses op en naast het veld hebben verricht", reageert Veurink.

"Ik kan de mensen die mij zowel persoonlijk als professioneel dagelijks ondersteunen niet genoeg bedanken. Ook een speciaal woord van dank aan de FA voor hun voortdurende geloof in ons als staf en spelers op deze ongelooflijke reis", aldus de assistent van bondscoach Sarina Wiegman.

Wiegman kreeg eerder al de titel 'CBE'. In 2023 kregen Lucy Bronze, Beth Mead en de Engelse topscorer aller tijden Ellen White ook de titel 'MBE'. Dit jaar kwamen daar Lauren Hemp en Mary Earps bij.

Lees meer:
0 reacties