Arbiter Gijsbers blikt terug: "In fluiten had ik echt geen zin"

Wendy Gijsbers
Wendy Gijsbers Foto: © BSR Agency

Wendy Gijsbers werd als tiener verplicht om ook eens een wedstrijd te fluiten bij haar club. Ze vond dat in eerste instantie helemaal niets, maar raakte verkocht aan het fluiten. De 26-jarige Gijsbers mag nu zelfs internationale wedstrijden leiden.

Bij VV Helden uit Limburg was er de verplichting om een jeugdwedstrijd te fluiten. "In fluiten had ik echt geen zin, ik was lid geworden om lekker te voetballen. En ik besefte niet hoe belangrijk het is dat je als lid je steentje bijdraagt aan een vereniging", blikt de arbiter terug tegenover Omroep Brabant.

Op 15-jarige leeftijd floot Gijsbers haar eerste wedstrijd. Dat ging goed. "Ik voelde me thuis op het veld. En vervelende ervaringen heb ik niet gehad, al ben ik eens uitgescholden na het geven van een rode kaart. Voor mij absoluut geen reden om te stoppen", geeft ze aan.

De arbiter zette de volgende stappen in haar carrière en fluit inmiddels wedstrijden in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Daarnaast mag ze ook internationale jeugdduels leiden. "Ik ben onderaan de ladder begonnen. En elk seizoen wil ik me blijven ontwikkelen en kijken of ik een stapje hogerop aankan. Voor mijn gevoel zit ik nog niet aan mijn top, maar het belangrijkste is dat ik plezier in het fluiten blijf houden", besluit Gijsbers.

Lees meer:
0 reacties