Antonsdóttir weet: "Daar is vooral het fysieke gedeelte belangrijk"

Hildur Antonsdóttir bij Fortuna Sittard
Hildur Antonsdóttir bij Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard-speelster Hildur Antonsdóttir heeft de kerstdagen doorgebracht met haar familie in IJsland. Voor de IJslandse middenveldster zijn de feestdagen het ideale moment om iedereen weer even te zien.

Ontsnappen van het voetbal lukt Antonsdóttir dan niet, zo vertelt ze in De Contractspeler. "Als ik thuis ben, gaat het vaak over voetbal. Dat was vroeger al zo en dat is nu nog steeds het geval. Soms vind ik dat leuk, maar soms vind ik het ook weleens fijn om over iets anders te praten", geeft de middenveldster toe. In de zomer van 2022 koos de IJslandse voor de overstap naar Fortuna.

Ze was uitgeleerd in haar thuisland. "Het niveau in Nederland is hoger dan in IJsland. Spelers zijn technisch beter onderlegd, hebben een betere trap, het tempo ligt hoger en er wordt meer op tactiek gelet. In IJsland is vooral het fysieke gedeelte belangrijk. Daar draait het voornamelijk om rennen en duelleren", merkt Antonsdóttir op.

Wat ze niet mist aan IJsland, is de hoeveelheid sneeuw. "Ik vind het leuk dat er sneeuw ligt als ik rond de feestdagen twee weken in IJsland ben. Maar als je er woont, heb je maandenlang met een dikke pak sneeuw te maken. Dat kan soms vermoeiend zijn. Dus doe mij dan maar het Nederlandse klimaat", is ze eerlijk.

Lees meer:
0 reacties