Anouk Hoogendijk in gesprek met Spitse: "Daar word ik boos van"

Anouk Hoogendijk bracht onlangs een bezoek aan De Toekomst, waar Ajax haar wedstrijden speelt. De oud-international sprak daar met Ajax-aanvoerster en OranjeLeeuwin Sherida Spitse over de staat van het vrouwenvoetbal.

Spitse weet dat bij Ajax alles tot in de puntjes geregeld is, maar dat is niet bij elke Eredivisie-club het geval. "Wij hoeven er niet naast te werken omdat iedereen het minimumloon heeft, maar als ik naar sommige andere clubs kijk…", vertelt ze bij Soccernews. "Dan is dat voor mij wel schrikken en daar word ik ook wel een beetje boos van. Hoe kan dat nou? Je gaat toch ook niet naar de Albert Heijn om daar alleen voor een reiskostenvergoeding te werken?"

"Ik vind niet dat dat kan", vervolgt de recordinternational van de OranjeLeeuwinnen. "Het is niet dat we nog maar twee jaar bezig zijn, dan snap ik het nog. Maar we zijn in 2006 al met deze Eredivisie begonnen", aldus Spitse, die vindt dat jonge speelsters zich moeten kunnen ontwikkelen in Nederland.

"Alleen dat gaat niet, omdat de faciliteiten er niet zijn", meent ze. "En dat vind ik zonde. Want dan (als de faciliteiten er wel zouden zijn, red.) gaat het niveau omhoog. Dan krijg je een betere competitie en daar gaat het uiteindelijk om. Om het vervolgens ook met de clubs Europees beter te gaan doen. Wij doen dat nu als Ajax, maar dat zie je ook terug omdat er wordt geïnvesteerd."

Lees meer:
0 reacties