Anouk Bruil: "Iedereen zei: 'meiden hebben daar een grote bek'"

Anouk Bruil bij Ajax
Anouk Bruil bij Ajax Foto: © Pro Shots

Anouk Bruil kende een zeer succesvol seizoen met de beloftenploeg van Ajax. Op 6 mei werd de ploeg kampioen. De 28-jarige Bruil is duidelijk over waar de kracht ligt van haar team: "Wij gaat voor ik."

"Dat we in augustus op trainingskamp gingen in een bos waarbij je echt op elkaar was aangewezen, heeft de basis gelegd. Dat zeggen de meiden zelf ook. Daar is de teamspirit ontstaan", vertelt Bruil op de website van de Amsterdamse club. "Daar hebben we de focus op teamactiviteiten gelegd. Dus niet de bal naar de goede kleur spelen of dat we druk willen zetten; nee echt alleen 'hoe kunnen we een team zijn met elkaar?'"

"We hebben daar de kernwaarden bepaald. Je ontwikkelt je wel op individueel niveau, want dat is voetbal. Maar je moet beseffen: ik heb het team nodig om uiteindelijk de stap te maken naar Ajax", aldus de coach. Uiteindelijk pakte ze dus de titel. "Iedereen zei: je gaat wel naar Amsterdam, meiden hebben daar een grote bek, het is geen team en dat moet jij gaan vormen. Dat zeiden mensen van buitenaf hè, die zijn hier nog nooit geweest…"

"Het was niet waar. Iedereen was gewoon sociaal, netjes en trainde hard. Daar hoefde ik weinig aandacht aan te besteden, want het ging vanzelf. Als je daar je energie niet meer hoeft in te steken, dan kun je andere accenten aanbrengen", vertelt Bruil, die in de winterstop wederom koos voor een trainingskamp. "Tijdens het eerste trainingskamp stond samenwerken centraal, het tweede had als thema 'hoe presteer je nou als team'."

"Hoe help je elkaar als je ziet wanneer iemand het moeilijk heeft? Hoe kun je terugvallen op elkaar? En tijdens de wedstrijden, hoe speel je een wedstrijd uit? Dat ging iets minder goed. We stonden toen 3-0 voor bij Sparta en speelden toch nog gelijk. Mooi leermoment", oordeelt Bruil.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand