Andriessen wijst: "In het rechterrijtje is er nog niks geregeld"

De speelsters van PSV en Feyenoord tonen een shirt met 'betaald voetbal = betaald worden'
De speelsters van PSV en Feyenoord tonen een shirt met 'betaald voetbal = betaald worden' Foto: © Pro Shots

In 1999 richtten vakbond De Unie en vier bepalende agentschappen de spelersvakbond ProProf op. Sindsdien groeide de vakbond uit tot vaste waarde in de betaald voetbalsector. Ook in de Azerion Vrouwen Eredivisie speelt ProProf een rol.

De komende tijd wil jurist Ko Andriessen inzetten op de professionalisering van het vrouwenvoetbal. In maart werd daar de nadruk nog eens opgelegd, doordat de speelsters actievoerden voor betere arbeidsvoorwaarden. "Een paar jaar geleden zijn we vanaf nul begonnen. Bij de eerste clubs hebben we cao’s gesloten, maar dat gaat om de topclubs. In het rechterrijtje is er nog niks geregeld", merkt Andriessen op in het nieuwe ProProf Magazine.

De jurist vervolgt: "Het volgende doel is om binnen een paar jaar te komen tot een cao die geldt voor de hele Vrouwen Eredivisie. Die cao zou gelijk moeten zijn aan de cao bij de mannen. Dus met dekking voor arbeids- ongeschiktheid en met een minimumloon betaling. Het lijkt ons een mooi doel om dat de komende tijd voor de speelsters te regelen", aldus Andriessen.

Lees meer:
0 reacties