Andries Jonker zucht: "Duitse clubs werken bijvoorbeeld niet mee"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen zijn op 19 juni begonnen aan de voorbereidingen op de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden, die voor half juli op de planning staan. Bondscoach Andries Jonker traint met een grote groep, van 27 speelsters.

Enkele sterkhouders ontbreken nu nog bij Oranje. "Je stuit ook op wensen van de clubs", zucht Jonker tegenover het Algemeen Dagblad. "Sommige clubs zeggen: speelsters hebben rust nodig. Snap ik, dat zou ik ook zeggen als club. Duitse clubs werken bijvoorbeeld niet mee. Die geven speelsters op 8 juli pas vrij. Dat zorgt voor een megaprobleem", benadrukt de bondscoach.

"We spelen op 12 juli al. Lineth Beerensteyn staat tot 1 juli onder contract bij Juventus en traint tot die tijd mee, maar daarna staat ze onder contract bij VfL Wolfsburg en moet ze tot 8 juli terug. Speelsters worden gedwongen zichzelf voor te bereiden en wij moeten maar kijken hoe ze hier op 8 juli binnenkomen", zo klinkt het. 

Een puzzel die gecreëerd is door de UEFA, is Jonker kritisch. "Nogmaals: ik maak me stevig zorgen om het niveau van de dames en heren die deze beslissingen nemen. Vrouwenvoetbal ontwikkelt zich. Hoe leid je dat in goede banen? Dat vraagt verstand van zaken. Anders dan dat kan ik het niet zeggen."

Lees meer:
0 reacties