Andries Jonker ziet: "Druk met acht, negen speelsters in de zestien"

Andries Jonker langs de lijn bij de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker langs de lijn bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen wonnen vrijdagavond nipt van Finland. Een goal van Lineth Beerensteyn maakte het verschil, al had de score zeker hoger kunnen uitvallen.

Dat vindt ook Andries Jonker. "Qua wedstrijdbeeld denk ik dat dit dik verdiend was. We zijn één ding vergeten en dat is het overwicht in goals uit te drukken. Hoe dat kwam? De laatste bal ontbrak. Ik denk dat we tien tot vijftien keer dicht bij de goal zijn geweest, over de zijkant. En dan elke keer komt de bal niet bij een oranje shirtje", baalt de bondscoach bij de NOS.

"We komen niet echt in scoringspositie, ondanks de dreiging die we hebben. Zij verdedigen op dat moment noodgedwongen met acht, negen speelsters in de zestien. Wij lopen daar met vijf, zes speelsters. Dan is het ontzettend druk en moet je een beetje geluk hebben en soms ook het overzicht bewaren", zegt Jonker.

De bondscoach liet vrijdagavond Daniëlle de Jong debuteren. Hij was tevreden met haar prestaties. "Het wedstrijdverloop was ook zoals wij gedacht hadden, met de Finnen weinig op onze helft. De paar ballen die ze kreeg, deed ze uitstekend. Het belangrijkste is, is dat ze rust uitstraalt. En dat als 21-jarige debutant. Dat is mooi."

Lees meer:
0 reacties