Andries Jonker wijst: "Dan begin je met een veredeld Jong Oranje"

De OranjeLeeuwinnen hebben een vreemde periode achter de rug. Om midden in de zomerstop fit te blijven voor de komende EK-kwalificatieduels, werden er drie trainingskampen afgewerkt. Het zijn dan ook vreemde weken, zo geeft Andries Jonker aan.

"We zijn begonnen op 19 juli. Dan begin je, voor je gevoel, met een veredeld Jong Oranje, plus Vivianne Miedema en Renate Jansen. Het vliegt dan door elkaar heen. Het is enthousiast, het is niet nadenkend. Met heel veel kracht en energie", zo vertelt de bondscoach aan OnsOranje. "Naarmate er meer gevestigde namen bij komen en er wat minder Jong Oranje-speelsters op het veld zijn, zie je dat ze aanhaken."

De speelsters worden dan rustiger. "Ze gaan beter nadenken, betere keuzes maken. Ze worden op sleeptouw genomen. Dan zie je dat het zich enorm goed ontwikkelt. Vorige week hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen Oranje O19. Iedereen heeft drie kwartier gespeeld. Dan zag je de eerste helft heel veel onrust, de tweede helft, met wat meer gevestigde namen, kwam er al veel meer een lijn in het spel. Dat werd 2-1."

Afgelopen donderdag werd er geoefend tegen het Engeland van Sarina Wiegman. "Dan zie je iedereen heeft begrepen dat je ongelooflijk hard moet werken in het Nederlands elftal. Iedereen heeft een halfuur, drie kwartier of uur speeltijd gekregen. Zonder Daphne van Domselaar, zonder Caitlin Dijkstra, zonder Lineth Beerensteyn, die er niet bij konden zijn. Dan zie je dat zich dat enorm snel ontwikkeld heeft. En dat ze dan met z'n allen in staat zijn om een hele verdienstelijke wedstrijd te spelen, waarin en heel hard gewerkt wordt en heel behoorlijk gespeeld wordt", is Jonker positief.

Lees meer:
0 reacties