Andries Jonker uit opnieuw zorgen: "Ik krijg er weer kippenvel van"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen komen volgende maand in actie in de EK-kwalificatie. Andries Jonker snapt niet dat de UEFA de duels met Italië en Noorwegen in juli heeft ingepland.

Jonker is al vaker kritisch geweest op de zomerse interlands en spreekt zich nu opnieuw uit. "Ik maak me heel grote zorgen", geeft de bondscoach aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Ten eerste over de gezondheid van mijn speelsters, ten tweede over het niveau van de dames en heren bij de UEFA die dit soort beslissingen nemen."

De Amsterdammer ziet de zware knieblessure van Victoria Pelova als een gevalletje 'één plus één is twee'. Jonker heeft veel angst voor blessures binnen zijn ploeg, nu meer dan ooit. "Elke keer denk je: het zal toch weer niet? Bij Victoria zag het er meteen slecht uit. Ik krijg er weer kippenvel van, ik vind het verschrikkelijk voor die meiden."

"Arjen Robben zei ooit: ‘Keihard trainen betekent ook keihard rusten.’ En Leontien van Moorsel zei: ‘Je moet er alles voor doen, maar niet 365 dagen per jaar.’ Zij kunnen het weten", aldus de bondscoach, die op tijd begon aan de voorbereiding op de duels. "De UEFA heeft uitgerekend dat speelsters na 4 juni een aantal weken vrij zouden krijgen en we ons vanaf 8 juli in vier dagen tijd zouden moeten voorbereiden", legt hij uit.

De bondscoach vervolgt: "We spelen geen oefenpotje tegen Terschuurse Boys, hè? We spelen een topinterland tegen Italië. Een voorbereiding van vier dagen na ruim vier weken rust is onmogelijk én onverantwoord . Daarom kwamen we met de beste wil uit op twaalf dagen vakantie en dan op 19 juni in godsnaam maar beginnen", aldus Jonker.

Lees meer:
0 reacties