Andries Jonker: "Shanice van de Sanden mag trots op zichzelf zijn"

Shanice van de Sanden bij de OranjeLeeuwinnen
Shanice van de Sanden bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Shanice van de Sanden zit niet in de definitieve WK-selectie van de OranjeLeeuwinnen. De aanvalster van Liverpool reist wel mee naar Australië en Nieuw-Zeeland: ze staat op de stand-bylist.

Bondscoach Andries Jonker is vol lof over Van de Sanden. "Ik denk dat Shanice van heel ver is gekomen. Ze was in september bij de groep, maar niet fit genoeg om op de bank te zitten. Ik heb haar desalniettemin bij de groep gehouden", zei Jonker bij een online persmoment. "Ze heeft een positieve invloed gehad op de momenten dat de druk het grootst was", doelt hij op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland.

De bondscoach gaat verder: "Daarna zijn we haar blijven volgen. Ze was in november niet fit, in februari niet fit genoeg en in april ook niet fit genoeg. Ik denk dat ze ongelooflijk hard heeft gewerkt om voor elkaar te krijgen dat ze er nu weer bij zit. Dat verdient een groot compliment", aldus Jonker.

"De manier waarop ze zich nu manifesteert, dat is nog een groot compliment. Maar ook voor Shanice geldt: ik moet een keuze maken. Die keuze is dat ze er lang bij blijft, maar in principe niet tot de 23 behoort. Ik vind echt dat ze trots mag zijn op zichzelf", sloot de bondscoach af.

Lees meer:
0 reacties