Andries Jonker reageert op loting: "We moeten weer vol aan de bak"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen gaan tegen Italië, Noorwegen en Finland strijden om een ticket voor het EK van 2025. Dat heeft de loting van dinsdagmiddag in Nyon uitgewezen. Oranje moet vol aan de bak, zo denkt bondscoach Andries Jonker

"Italië is met name de laatste maanden, onder leiding van een nieuwe coach, aan de weg aan het timmeren", merkt Jonker. "Ze boeken aansprekende resultaten met onder andere een overwinning in en tegen Spanje. Dat is een geweldige prestatie", zegt de bondscoach. Noorwegen kent hij goed: "Noorwegen is al jaren een taaie tegenstander voor Nederland."

"En Finland is een stugge, goed georganiseerde tegenstander, die niet voor niets groepswinnaar is geworden in de B-League. We zullen dus weer vol aan de bak moeten. Maar we spelen uiteraard voor directe kwalificatie", aldus Jonker. Begin april start de EK-kwalificatiereeks. Hierin speelt ieder land een uit- en thuiswedstrijd tegen de andere landen uit de groep, waarna een ranking kan worden opgemaakt. De nummers 1 en 2 van de vier A-groepen kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK 2025 in Zwitserland, dat met 16 landen zal worden gespeeld.

De nummers 3 en 4 van de A-groepen zullen in het najaar in de eerste ronde van de play-offs spelen tegen nummers 1 of 2 van een C-groep. De winnaars van deze wedstrijden spelen in de tweede play-offronde tegen de winnaars van de play-offs van de B-groepen. De 7 winnaars van deze tweede play-offronde plaatsen zich voor het EK. Zwitserland is als organiserend land automatisch geplaatst voor het EK.

Lees meer:
0 reacties