Andries Jonker maakt selectie voor meerdaagse trainingsstage bekend

De OranjeLeeuwinnen trainen in Zeist
De OranjeLeeuwinnen trainen in Zeist Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen beleggen komende week een meerdaagse trainingsstage op de KNVB Campus. In Zeist gaat de ploeg van bondscoach Andries Jonker zich voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Italië en Noorwegen. Jonker heeft 27 speelsters uitgenodigd.

Zij komen van maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli bijeen op de KNVB Campus. Op 4 juli zal een besloten trainingswedstrijd gespeeld worden. De inzet van de speelsters is te allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen en zal afhankelijk zijn van fitheid, afspraken met clubs en mogelijke clubwisselingen, zo geeft de KNVB aan. 

Op vrijdag 5 juli maakt Jonker de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden bekend. Oranje neemt het op vrijdag 12 juli (20:45 uur) in Sittard op tegen Italië. Vier dagen later, op dinsdag 16 juli, speelt het in Bergen tegen Noorwegen (19:00 uur). Dit zijn de laatste twee duels in de groepsfase van de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland. De nummers een en twee plaatsen zich rechtstreeks, de nummers drie en vier gaan naar de play-offs.

De selectie van Oranje (club per 1 juli):
Jill Bayings, Esmee Brugts (FC Barcelona), Veerle Buurman (PSV), Kerstin Casparij (Manchester City), Daphne van Domselaar (Aston Villa), Chanté-Mary Dompig (AC Milan), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Regina van Eijk (Ajax), Rosa van Gool (Ajax), Chasity Grant (Ajax), Jackie Groenen (Paris Saint-Germain), Gwyneth Hendriks (PSV), Renate Jansen, Dominique Janssen, Daniëlle de Jong (FC Twente), Wieke Kaptein (Chelsea), Lize Kop (Leicester City), Romée Leuchter, Vivianne Miedema, Nina Nijstad (PSV), Marisa Olislagers, Chimera Ripa (PSV), Katja Snoeijs (Everton), Sherida Spitse (Ajax), Jacintha Weimar (Feyenoord), Ilse van der Zanden (FC Utrecht)

Vijf speelsters zijn tot en met 8 juli niet beschikbaar. Het betreft Lineth Beerensteyn, Caitlin Dijkstra, Fenna Kalma, Lynn Wilms (allen VfL Wolfsburg) en Merel van Dongen (CF Monterrey).

Lees meer:
0 reacties