Andries Jonker: "Geen favoriet tegen landen als Italië en Noorwegen"

Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen
Andries Jonker op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen beginnen vrijdagavond aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2025 in Zwitserland. Bondscoach Andries Jonker kan in de eerste wedstrijd, tegen Italië, niet beschikken over onder meer Daphne van Domselaar, Jackie Groenen en Vivianne Miedema.

Samen met Jill Roord en Lieke Martens zouden zij normaliter in de basis staan bij Oranje. "Dat klopt, die zijn er niet, we hebben anderen die het moeten doen", is Jonker daarover duidelijk in gesprek met Voetbal International. "Ik heb vanaf het WK tot vorige maand gezegd dat wij weer bij de top zijn gaan horen. Spanje als uitzondering, maar daaronder zijn we weer aangehaakt. Ik moet nu een pas op de plaats maken."

Jonker gaat verder: "We hebben nog altijd een goede ploeg, een ploeg die zich moet kunnen kwalificeren voor het EK, maar we zijn geen favoriet tegen landen als Italië en Noorwegen. We hebben ingeleverd en zij zijn goed bezig. We moeten gewaarschuwd zijn, maar het is ook weer geen Spanje natuurlijk", oordeelt de bondscoach.

Mogelijk sluiten Martens en Groenen in aanloop naar het treffen met Noorwegen van dinsdag nog wel aan. "We hebben contact met elkaar. Vrijdag of zaterdag beslissen of we ze of één van hen er nog bij halen. Het leek ons beter dat ze in Parijs bij hun club herstellen dan dat ze naar Nederland moesten komen en dan mee naar Italië zouden gaan. Rust kan juist helpen bij hun herstel. Er staat nog geen streep doorheen, maar er is ook nog geen groen licht. We moeten het afwachten."

Lees meer:
0 reacties