Andries Jonker dubt: "Op papier ontlopen ze elkaar niet zoveel"

Andries Jonker voor de camera van de NOS
Andries Jonker voor de camera van de NOS Foto: © Pro Shots

Andries Jonker moet flink puzzelen in aanloop naar het WK komende zomer. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen kan in Nieuw-Zeeland en Australië geen beroep doen op de geblesseerde topscorer Vivianne Miedema, die in december haar voorste kruisband scheurde.

Jonker baalt van het wegvallen van Miedema. "In de hele voetballerij zijn maar weinig spelers, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, die zo'n kwaliteit hebben dat ze zich daarmee onderscheiden van alle anderen", zegt hij in gesprek met Trouw. "Vivianne behoort in mijn ogen tot dat selecte groepje. Als je zo'n speelster moet missen, doet dat zeer."

Zijn masterplan voor het WK kan daardoor de prullenbak in. "Dat heeft wel invloed. We moeten iets anders verzinnen", antwoordt Jonker eerlijk. De bondscoach heeft naar eigen zeggen drie opties voor de spitspositie, namelijk Fenna Kalma van FC Twente, Romée Leuchter van Ajax en Lineth Beerensteyn van Juventus. "Op papier ontlopen ze elkaar niet zoveel. Dit is zo'n punt waarvan ik niet weet hoe het eruit gaat zien. Daarvoor gaan we spelen."

Jonker merkt dat de afwezigheid van Miedema voelbaar is, maar volgens de keuzeheer lost de groep dat zelf op. "Het is dramatisch voor Viv, maar ook voor ons. Tegelijkertijd biedt het kansen voor anderen. We hebben genoeg ervaring. Voor een aantal speelsters wordt dit al het derde WK."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand