Andries Jonker blikt vooruit: "Duitsland speelt als een mannenteam"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen staan komende woensdag tegenover Duitsland. In Heerenveen gaat Oranje op voor poging twee als het gaat om een Olympisch ticket. Bondscoach Andries Jonker verwacht een fysiek duel.

Bij Studio Voetbal blikt Jonker eerst nog even terug op de wedstrijd tegen Spanje. "We hebben heel veel moeite moeten doen om een fitte ploeg op het veld te krijgen. Ook nu is het zo dat er de komende dagen meiden gaan ontbreken op het trainingsveld. Vivianne (Miedema red.) heeft afgelopen week twee keer mee kunnen trainen, dat was echt uitstekend."

"Ze heeft goeie acties laten zien, is topfit, loopt net zoveel als alle andere spelers. Daarom hadden we besloten om haar op te stellen en dat ging ook goed. We hebben haar gewisseld met het oog op de stand in Frankrijk en onze eigen ruststand", legt de bondscoach uit.

Inmiddels ligt de focus dus op Duitsland. "Ik heb een groot deel gezien van de wedstrijd van Duitsland tegen Frankrijk", zo geeft Jonker aan. "Duitsland is een van de weinige vrouwenteams dat speelt als een mannenteam. Die gooien er af en toe overtredingen in die tegen geel aan zijn. In het vrouwenvoetbal zijn ze daar niet echt aan gewend, waardoor je de scheidsrechters soms ziet kijken van 'wat is dit?' Ik verwacht zeker een fysieke wedstrijd, die gaan ons niet laten voetballen."

"Natuurlijk is er spanning, maar wel gezonde spanning", reageert hij op het feit dat er nog al wat druk staat op de wedstrijd. "De ambitie is ongelofelijk groot om de Olympische Spelen te halen. Gelukkig is er maar één Spanje, en ik ben het met Ibrahim (Afellay red.) eens dat dit Spanje doet denken aan het Spanje wat we de afgelopen jaren in het mannenvoetbal hebben gezien. Gelukkig heeft Duitsland niet zulke spelers, het wordt een wedstrijd waarin onze kansen aanmerkelijk groter zijn. We gaan uit van onszelf, we spelen in een vol Heerenveen-stadion en gaan voor de winst."

Lees meer:
0 reacties