Andries Jonker baalt van Chris Woerts: "Dan kun je er niet omheen"

Andries Jonker tijdens een open training op de KNVB Campus
Andries Jonker tijdens een open training op de KNVB Campus Foto: © BSR Agency

Andries Jonker baalt van de uitspraken van Chris Woerts. De bondscoach nodigde de sportmarketeer vorige week uit bij een training van de OranjeLeeuwinnen, maar daar was Woerts niet van gediend.

Hij noemde Jonker onder meer een 'huilebalk' en een 'wijsneus'. "Hij moet z'n mond houden", zei Woerts. "Hij moet zich niet zo druk maken, rustig aan. Hij moet zich niet zo opwinden", reageert Jonker met een klein glimlachje tegenover Sportnieuws.nl op die uitspraken. Dat de bondscoach zijn mond moest houden volgens Woerts, stak hem.

"Daar heb ik echt over zitten denken wanneer ik dat voor het laatst heb gehoord. Dat iemand dat tegen een ander zei. Niet eens tegen mij, maar überhaupt", aldus de bondscoach. Zijn uitnodiging staat nog altijd: "Ik meen het wel, hij is echt van harte welkom. Hij mag z'n eigen mening hebben, dat vind ik ook goed. Maar je kan ook niet om de populariteit heen."

Zo wijst Jonker op de kijkcijfers van Oranje. "1,2 miljoen mensen kijken naar Nederland - België bij de vrouwen. 2,7 miljoen op het toppunt. Dan kun je er niet omheen. Dan kun je niet zeggen dat het niets voorstelt, het heeft geen betekenis. Dat kan niet. Dan moet je toch, of je het leuk vindt of niet, erkennen dat blijkbaar veel mensen het aardig vinden om te zien."

Jonker sluit af met een klein sneertje. "Als je je dat niet kunt voorstellen en je het nog nooit gezien hebt... Maar voor de rest, niet zo druk maken, joh"

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand