Andries Jonker: "Altijd je best doen, ook eerste kerstdag aan tafel"

Andries Jonker werd afgelopen zomer aangesteld als nieuwe bondscoach bij de Oranje Vrouwen. Hij werd de opvolger van Mark Parsons die moest vertrekken na tegenvallende prestaties tijdens het Europees kampioenschap in Engeland.

Jonker weet zijn selecties altijd zover te krijgen, dat ze voor hem door het vuur gaan. Dit was bij de Oranje Vrouwen ook al snel het geval. “Ik denk dat ik probeer om vanaf dag 1 duidelijk te zijn”, legt de bondscoach uit bij SoccerNews. “Nu heb ik twee vragen bij de speelsters neergelegd. De eerste was of ze lid wilden zijn van dit team. Daar hoorden dan een aantal rechten bij en een aantal plichten. Dat heb ik heel scherp neergelegd."

“De tweede vraag was of de speelster bereid was om haar stinkende best te doen, elke training, elke wedstrijd, elke dag bij je club", zo gaat Jonker verder. "Maar ook eerste kerstdag, aan tafel. Als je dat niet wilt, dan hoef je niet in het Nederlands team te spelen. Niemand zegt dat het moet, dan moet je weggaan. Dan pas je niet bij mij. Op moment dat iedereen zich committeert aan deze regels, heb je direct een klimaat gecreëerd dat iedereen het beste van zichzelf gaat geven. “

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand