Andries Jonker absoluut niet blij met Spaanse bond: "Prutsers"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen spelen volgende week vrijdag de halve finale van de Nations League tegen Spanje. Het duel zou oorspronkelijk gespeeld worden in Cádiz, maar afgelopen week werd de locatie van de wedstrijd nog gewijzigd.

Bondscoach Andries Jonker is daar absoluut niet over te spreken. "Er was een termijn vastgelegd waarop zij vast moeten leggen wanneer we waar gingen spelen. Dat hebben we uiteindelijk via sociale media op een zaterdag vernomen, dat was gek. Maar het werd Cádiz", vertelt Jonker bij ESPN.

Hij gaat verder: "In mijn omgeving zijn er mensen die ons volgen. Ik heb ze gelijk getipt: 'Je moet komen kijken in Cádiz, want wij spelen op vrijdag en op zondag speelt Cádiz thuis en tussendoor speelt Sevilla thuis. Dan kun je drie wedstrijden zien in drie dagen'. Dus toen was meteen al bekend dat Cádiz op zondag thuis zou spelen. Uiteindelijk twee weken voordat we daar moesten spelen, heeft Cádiz de keutel ingetrokken naar de Spaanse bond, omdat ze op zondag thuis moeten spelen."

"Dat weten ze al heel lang, maar die bond had blijkbaar geen poot om op te staan", zegt Jonker. "Uiteindelijk spelen we niet in Cádiz, maar in Sevilla. Bij dit soort dingen is het je kop schudden van ongeloof. En eigenlijk moet je er niks over zeggen, het is ongelofelijk. Wat een prutsers", is de bondscoach duidelijk. "Ik zeg het zoals ik het vind. Het team vind ik een geweldig elftal met geweldige speelsters en een prima spelopvatting, maar organisatorisch hebben ze blijkbaar nog wel wat te doen."

Lees meer:
0 reacties