Analist: "Sherida Spitse moeten ze ooit dwingen om te stoppen"

Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen
Sherida Spitse bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen slaagden er afgelopen week niet in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Volgens analist Hein van MAX Vandaag is Oranje 'gewogen en te licht bevonden in de Nations League'.

Of het langzaam maar zeker tijd wordt om afscheid te nemen van de ervaren Leeuwinnen? "Doorselecteren bedoel je, Hein? Dat gebeurt na zo’n moment altijd. Andries Jonker zal toch ook wel de successen van Ajax in de Champions League in de smiezen hebben? Ik zou eens beginnen met werk te maken van een Nederlands paspoort voor Lily Yohannes", zegt analist Robbert.

Hein vult aan: "Neemt natuurlijk niet weg dat Vivianne Miedema, Sherida Spitse, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en al die anderen enorm veel betekend hebben voor het vrouwenvoetbal in ons land. Europees kampioen in 2017, vicewereldkampioen in 2019, pech op de Olympische Spelen van 2021 met die strafschoppenserie tegen Team USA. Maar sindsdien is het steeds net iets minder geworden. Tijd voor vers bloed dus?"

Robbert verwacht dat Spitse 'nog wel even' doorgaat. "Die moeten ze ooit dwingen om te stoppen. Maar Lieke Martens heeft al veel langer niet meer die schwung van 2017 toen ze veruit de beste was", aldus de analist.

Lees meer:
0 reacties