Amerikaanse sterspeelster zet streep door WK: "Fysiek niet klaar"

Catarina Macario bij Olympique Lyon
Catarina Macario bij Olympique Lyon Foto: © Pro Shots

Catarina Macario is definitief niet van de partij op het komende WK. De Amerikaanse sterspeelster laat via sociale media weten door een knieblessure een streep te zetten door haar deelname een het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

De 23-jarige Macario liep in juni vorig jaar een zware knieblessure op bij haar club Olympique Lyon. De middenveldster annex aanvalster had gehoopt desondanks van de partij te kunnen zijn op het WK, maar dat blijkt nu toch niet het geval. "Hoewel ik super optimistisch ben over mijn toekomst als voetballer, ben ik verdrietig om te delen dat ik fysiek niet klaar zal zijn voor selectie voor ons Amerikaanse WK-team", schrijft ze op Instagram.

"De wens om terug te keren en te spelen voor mijn club en land is een stimulatie. Wat op dit moment echter het belangrijkste is, is mijn gezondheid en fit worden en klaar zijn voor mijn volgende clubseizoen. Ik zal hard juichen voor mijn teamgenoten op het WK en ik kijk ernaar uit om hard te werken, om zo te vechten voor mijn plek in het Amerikaanse nationale team", aldus Macario.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand